Желатинът е безвкусна и безцветна съставка.
Една опаковка съдържа около 25 бр. - 50гр. общо.
Използва се за направата на желета
в солени и сладки ястия.
На 1 лист желатин обикновено се използва около 100 мл течност.
Основна рецепта:
- 1000 гр. сметана, вода или друга течност според рецептата
- 7 - 8 листа желатин (отговарят на 14 - 16г)
- други съставки като плодове, аромати, овкусителни пасти, захар и др. по ваше желание
Накиснете листата желатин в 1 литър студена вода.
След около 10-20 минути извадете желатина и го изцедете.
Желатинът се загрява внимателно (около 40-45°C).
Добавете другите съставки като плодове, аромати, овкусителни пасти или захар и ги разбъркайте.
След това добавете масата към останалата течност и внимателно разбъркайте сместа.
За да направите течности годни за нарязване (напр. аспик), използвайте 20 листа (40 гр) на литър течност.
За Консултация и Поръчка
свържи се с нас на 0899 66 79 20
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки над 150 лв до 3 кг до офис на Спиди или Еконт.
* Доставяме до 48 часа от направена поръчка!
Производител: Cake-Masters (Германия)