Тайлозата представлява фин бял прах, който при разтваряне в малко вода се превръща в т.нар “Сладкарско лепило”. Подходящо е за залепване на елементи от моделираща маса (захарно тесто). Използва се също така и като втвърдител/сгъстител на кремове, сметани, желета и др. Може да се използва и като втвърдител за несъхнеща моделираща маса.
Приложение на Тайлоза на прах - 130гр.
Необходима е 1 чаена лъжица тайлоза на прах за 250 грама марципан или фондан.
Замесете тайлоза на прах с фондана, увийте плътно с фолио и оставете да почива минимум 2 часа.
След това размесете тестото добре и оформете желаната фигура.
Сместа се втвърдява допълнително след моделиране.
За приготвяне на сладкарско лепило: смесете 1 част тайлоза с 30 части вода
Оставите продуктите да се смесят добре няколко часа или цяла нощ.
Състав: емулгатор Е466
Втвърдител за фондан и марципан.
Не е за директна консумация!
Производител: Слай комерс ООД