Изомалт

  • Марка: WOW Cake
  • Кат. номер: 040108

  Какво представлява изомалт?

 

Изомалтът (Е953) е нискокалоричен въглехидрат, използван като натурален заместител на захарта. Той е сладък, бял кристален прах без мирис, лесно разтворим във вода. При температура над 40 градуса се топи, но не се напуква и не потъмнява, а остава прозрачен за разлика от обикновената захар. В 1гр. изомалт се съдържат 2,4 ккал. 

 

   За какво се използва изомалт? 

 

Основното му приложение е в сладкарството. Използва се като подсладител, против слепване и кристализиране в бонбони, в производството на сокове, сладкарски изделия, различни декорации на торти, близалки с нетрадиционни форми, бонбони и други. В разтопен вариант се получава еластичен карамел, който лесно се моделира и не лепи по ръцете. Той не само поддържа придадената форма, но съхранява и обема.

 

 

  Как се работи с изомалт?

 

В касерола се смесва  1 част вода (филтрирана или дестилирана) и 4 части изомалт. (Водата от чешмата ще боядиса изомалта в неприятен жълт или кафяв цвят). Ако нямате филтрирана вода просто разтопете изомалта без да добавяте друго.

 

  • Получената смес се поставя на котлона и се държи там, докато кипне. Може да оцветите сместа с предпочитан от вас цвят, за да постигнете желания ефект.

 

  • След като сместа достигне 167°С (можете да проверите със сладкарски термометър), съда се сваля от огъня. Необходимо е допълнително охлаждане, за да се спре термичния процес.  

 

  • За оформянето на вече разтопеният изомалт ще ви трябват латексови ръкавици, с които да предпазите ръцете си от изгаряне.

 

 

      Полезна информация за изомалт:

  • Изомалтът има много ниска хигроскопичност, много по-ниска от тази на захарта.
  • Не абсорбира никаква влага на стайна температура и при високи нива на влажност.
  • Изомалтът допълнително увеличава срока на годност на изделията ви. 

 

 

Без ГМО! Не е за директна консумация!

 

За Консултация и Поръчка

свържи се с нас на 0899 66 79 20 viber-call

 

 

безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки над 150 лв до 3 кг до офис на Спиди или Еконт. 

* Доставяме до 48 часа от направена поръчка!

 

Производител: Слай комерс ООД

 

Ingredients_Izomalt.docx
8,10 лв.
Единична цена:8,10 лв.
Подобни продукти