Глюкоза (глюкозен сироп) е прозрачна маса с интензивна сладост без примеси. С широко приложение в сладкарството.
Загрейте глюкозния сироп до 50ºС , тогава се втечнява и е по-удобен за работа.
- Предотвратява кристализацията на захарта в продукта.
- Естествен консервант.
- Прави продуктите по-гъвкави и удобни за работа.
- Придава блясък и гладкост.
Приложение:
- за подслаждане на различни видове сладкарски изделия и напитки
- за направа на еластична гумирана паста
- за направа на шоколад за моделиране
- за добавяне в роял айсинг за по-голяма еластичност
- за добавяне в сладка и конфитюри
- за добавяне в десерти, предназначени за съхранинеи при ниски температури (сладолед)
Съдържание: глюкозен сироп 100%
Произведено в ЕС.
Рецепта за близалки с глюкоза.
- 50 гр глюкоза
- 110 гр захар
- 35 гр вода
Прави се сироп, слага се да се вари. Разбираме дали е готов като потопим шишче в него, което се слага в чаша със студена вода - трябва да се втвърди веднага. Ако сместа не се разтича може да се разсипе във формичките.
Близалките са готови!