ДОБАВКИ, ПОДСЛАДИТЕЛИ И ОЩЕ

В тази категория ще откриете различни основни сладкарски добавки, помощник в кухнята на всеки сладкар. 

Глицеринът се използва за омекотяване и придава допълнителна гъвкавост на продукта.

Сладкарското лепило е 100% ядливо и подходящо при лепене на принтове и направа на фигурки.

Тайлозата е вид втвърдител при моделирането на фигурки и сгъстител при направата на кремове и не само.

Яйчният белтък на прах се използва в основни рецепти за направата на целувки, кремове, айсинг, френски макарони и други.

Изомалтът е вид подсладител с ниска калоричност, който се използва за направата на различни сладкарски продукти. За разлика от захарта при разтапяне не потъмнява и не се напуква, което го прави отличен избор за направа на близалки или други нестандартни форми с цел декорация на десерти. Подлежи на оцветяване с ядивни бои. Изомалтът допълнително увеличава срока на годност на изделията ви. 

Еритритолът е подсладител с нулева калорийност, който не влияе на нивата на глюкозата и инсулина. Отличен заместител на бялата захар. Подходящ за направа на нискокалорични или диетични сладкарски изделия.

Глюкозата се използва в сладкарството за подслаждане, подобряване на различни текстури (гладкост, мекота, еластичност), предотвратяване на кристализацията, увеличаване срока на годност на някои сладкарски изделия.

Агар Агар е растителен желиращ агент, използван и като веган заместител на желатина.

Желатинът е животински желиращ агент, използван за направата на желате в сладки и солени ястия.

Инвертната захар е направен от глюкоза и фруктоза. По-сладка е от обикновената захар и е по-малко склонена да кристализира.

марки
Подреди по