Агар Агар 50 гр.

  • Марка: Cake-Masters
  • Кат. номер: 11360

ПРОМОЦИЯ -20% ДО 29.02.2024г.

 

Какво представлява агар агар?

 

Растителен желиращ агент, използван и като веган заместител на желатина.

 

Половин лъжица агар агар се равнява на приблизително четири листа желатин. 

 

Просто сварете агар агар във вода или плодов сок за кратко.

 

 

Използва се за сгъстител на:

 

- сосове

- пудинги

- суфлета

- желета

- мармалади

- сладолед

 

Как се използва агар агар?

 

За да избегнете образуването на бучки, трябва напълно да разтворите праха.

 

Във всеки случай има особености, така че е важно да знаете как да използвате агар-агар в готвенето, за да получите добър резултат.

 

Необходимо е да се разтвори в хладка вода или в мляко (друг продукт с течна консистенция).

След няколко минути течността с желиращия агент се нагрява до кипене.

 

При достигане на 100°С прахообразния агар-агар се разтваря напълно. При нагряването може да се добавят и останалите съставки от ястието, което се приготвя. Желиращият ефект се получава след изстиване до примерно 35°С - 40 °С. 

 

Друг начин на приготвяне е предварителното смесване на всички съставки в рецептата, заедно с агар-агар. След това се добавя вода със стайна температура и сместа се загрява до кипене.

 

След пълното разтваряне на праха, сместа се сваля от огъня и се излива във формички или други съдове, след което се оставят да изстинат.

 

Понякога, при смесването и добавяне на мазнина, може да се получат бучки.

Чист лимонов сок не може да бъде желиран!

 

Разликата между агар агар и желатин?

 

Когато за приготвянето на желе се използва агар-агар, консистенцията и плътността се поддържа много по-добре, дори и без да бъде съхранявано в хладилник. Ястие, приготвено с желатин се втечнява за кратко време, след като бъде извадено от хладилника.

 

Растителните влакна на агар-агар съдържат нищожно количество калории, затова се използва във вегетариански и диетични продукти. Всеки 100гр. желатин съдържат 355 ккал.

 

Агар-агар се вари в продължение на 2 минути. В случай, че не се получи желе, може да се нагрее отново и да се добави още от веществото. Повечето ястия и десерти на основата на желатин не могат да бъдат „коригирани“ след първичното им приготвяне. Желиращите свойства на желатина се губят в топлината и при наличие на киселини. По тази причина желатина не се вари и при готвенето с него се добавят слабо киселинни продукти.

 

 

За Консултация и Поръчка

свържи се с нас на 0899 66 79 20 viber-call

 

 

безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички поръчки над 150 лв до 3 кг до офис на Спиди или Еконт. 

* Доставяме до 48 часа от направена поръчка!

 

Производител: Cake-Masters (Германия)

лого

 

 

 

Ingredients_Agar-Agar.pdf
8,50 лв. 10,20 лв.
Единична цена:8,50 лв.
Подобни продукти